hoverhoverhover
GreekEnglish (United Kingdom)

Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οικολογικά Νέα - Για την Ελλάδα
Η Φιλοδασική εκπροσωπείται πλέον στο Δ.Σ. της EUROPARC Federation
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 08:46
Aπό τον Οκτώβριο του 2021, o κ. N. Πάγκας συμμετέχει ως μέλος- εκπρόσωπος των Περιαστικών Πάρκων της Ευρώπης, στο Δ.Σ. της EUROPARC Federation, έχοντας αντικαταστήσει τον απελθόντα λόγω συνταξιοδότησης Maria Marti, πρώην Διευθυντή του Πάρκου της Collserola της Βαρκελώνης. Μαζί με αυτή την εξαιρετικά τιμητική για τη Φιλοδασική και για τη Χώρα μας θέση, ο κ. Πάγκας ανέλαβε από τον Δεκέμβριο του 2021 και τη θέση του Προέδρου της Fedenatur/EUROPARC Periurban Commission, της οποίας είναι μέλος και Γραμματέας, από τη σύστασή της τον Ιανουάριο του 2017. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δύο πολύ εποικοδομητικές συνεδριάσεις, του Δ.Σ. και της Επιτροπής

Περισσότερα...
Ο κ. Πάγκας παρουσιάζει το έργο της Periurban Commission στη Γενική Συνέλευση της EUROPARC

Περισσότερα...
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της EUROPARC Federation

 
Τα Συνέδρια της EUROPARC Federation το 2022
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 07:44

Η EUROPARC Federation, η Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών της Ευρώπης, της οποίας η Φιλοδασική είναι τακτικό μέλος, ύστερα από 2 χρόνια πανδημίας πραγματοποίησε δύο δια ζώσης Συνέδρια μέσα στο 2022.

Το πρώτο Συνέδριο έλαβε χώρα στο Εθνικό Πάρκο “Neusiedler See – Seewinkel” της Αυστρίας στις 2-5 Μαΐου στο οποίο συμμετείχε η Φιλοδασική επροσωπούμενη από τη συνεργάτιδα του LIFE UrbanGreeningPlans Κα Μαριάννα Μπασούλου.

Περισσότερα...
Περισσότερα...

Το συνέδριο είχε θέμα την «Επικοινωνία στον 21ο αιώνα στα πλαίσια προστασίας των Προστατευόμενων Περιοχών». Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, παρουσιάσεις και ομαδικά εργαστήρια με θέματα την Βιοποικιλότητα, τα Διασυνοριακά Πάρκα, την συμμετοχή των νέων, τη σχέση Ανθρώπου και Πολιτισμού και το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών.

Οι διοργανωτές και οικοδεσπότες του συνεδρίου ήταν το Εθνικό Πάρκο Neusielder See - Seewinkel National Park το οποίο βρίσκεται στην άκρη των Άλπεων και στο δυτικό όριο των πεδιάδων της Παννονίας στην Αυστρία και συνιστά μια προστατευόμενη συνοριακή περιοχή με πλούσια βιοποικιλότητα. Ιδρύθηκε το 1993 και αποτελείται από μια μεγάλη λίμνη περιβαλλόμενη από καλαμιώνες, εκτεταμένα λιβάδια, βοσκοτόπια και αλυκές που δημιουργούν ένα μοναδικό φυσικό μωσαϊκό. Αποτελεί το μοναδικό εθνικό πάρκο στέπας στην Αυστρία και σταθμό για χιλιάδες αποδημητικά πτηνά.

Περισσότερα...
Περισσότερα...

Το δεύτερο Συνέδριο της EUROPARC Federation πραγματοποιήθηκε στις 4-7 Οκτωβρίου στο Argeles-sur-Mer της Καταλανικής Γαλλίας με τη συμμετοχή των συνεργατών της Φιλοδασικής Κου Ν. Πάγκα και Κας Μ. Μπασούλου. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Προγράμματος LIFE NaturAdapt στο οποίο βασικός εταίρος είναι η EUROPARC και είχε θέμα: «Κλιματική Αλλαγή – Ανθεκτικά Πάρκα». Στο Συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών της EUROPARC – η πρώτη για το νέο Δ.Σ. - και επικυρώθηκαν με την ομόφωνη ψήφο των μελών τα ετήσια ντοκουμέντα της Ομοσπονδίας. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πολλά Εργαστήρια και συμμετοχικές εκδηλώσεις και παρουσιάστηκαν πρωτότυπα θέματα και καλές πρακτικές στο πνεύμα της προσαρμογής των Πάρκων στην Κλιματική Αλλαγή. Επίσης πραγματοποιήθηκαν ημερήσιες εκδρομές που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος.

 

Τελευταία Ενημέρωση την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 08:49
 
Μελέτη Διαχείρισης Αισθητικού Δάσους Καισαριανής-Υμηττού (Π.Δ.91/74) για την δεκαετία 2021-2030
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 09:52

 

Μετά την λήξη της διαχειριστικής περιόδου της περασμένης δεκαετίας, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών υπέβαλε νέα μελέτη διαχείρισης του Αισθητικού Δάσους στο Δασαρχείο Πεντέλης για την επόμενη δεκαετία.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και ειδικά της Εύβοιας, η ανάγκη για ευρύτερες αραιώσεις και αποκλαδώσεις δέντρων έγινε επιτακτική. Στην μελέτη διαχείρισης έχει δοθεί προτεραιότητα  σε αυτό το τμήμα της μελέτης ελπίζοντας στην άμεση έγκρισή της, για να προλάβουμε την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Επειδή το κόστος των έργων είναι μεγάλο, ελπίζουμε και στην οικονομική βοήθεια χορηγών δεδομένου ότι η Φιλοδασική είναι μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, που στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των ιδιωτών. Περισσότερες λεπτομέρειες και κόστη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στις σελίδες που ακολουθούν.

 

Πατήστε εδώ για την Μελέτη Διαχείρισης

Τελευταία Ενημέρωση την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 10:02
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 53