Τελευταία Νέα και Δράσεις

Δημοσίευση άρθρου της συνεργάτιδας της Φιλοδασικής, Μαριάννας Μπασούλου, στο περιοδικό «Protected Areas In-Sight»

Νέα - Δράσεις Δημοσίευση:

Δημοσίευση άρθρου της συνεργάτιδας της Φιλοδασικής, Μαριάννας Μπασούλου, στο περιοδικό «Protected Areas In-Sight»

MarianaBasoulouΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η EUROPARC Federation εκδίδει το ετήσιο περιοδικό «Protected Areas In-Sight» με σκοπό την παρουσίαση των σημαντικότερων σημείων του ετήσιου συνεδρίου της EUROPARC καθώς και βέλτιστες πρακτικές σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την διαχείριση και διατήρηση των Προστατευόμενων Περιοχών. Φέτος το θέμα του περιοδικού είναι η Κλιματική Αλλαγή και η Ανθεκτικότητα των Πάρκων με προσκεκλημένους συγγραφείς ειδικούς στην διαχείριση των  Προστατευόμενων Περιοχών από όλη την Ευρώπη να γράφουν άρθρα σχετικά με την Πολιτική της Ε.Ε για την κλιματική αλλαγή και την βιοποικιλότητα αλλά και τον σχεδιασμό προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή για τα πάρκα.

Στο φετινό τεύχος η συνεργάτης της Φιλοδασικής Κα Μαριάννα Μπασούλου,  MSc Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, προσκλήθηκε να γράψει ένα άρθρο σχετικά με το πως οι πράσινοι διάδρομοι συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις και να παρουσιάσει τον Πράσινο Διάδρομο της Αθήνας ως περίπτωση μελέτης του προγράμματος LIFE UrbanGreeningPlans.

Ολόκληρο το περιοδικό μπορείτε να το βρείτε online στον σύνδεσμο: https://www.europarc.org/library/publications/pa-insight-journal/